vrijdag 17 december 2010

2010 een terugblik.

Of 2010 in het collectief geheugen zal gegrift staan, durf ik ten stelligste te betwijfelen. En op muzikaal vlak is het al niet anders. Een en al "NET NIET". Als allround dj is er 1 instant hit die nergens weg te denken is "I gotta feeling", dat zowat heel 2010 in de hitparade zal gestaan hebben, van de Black Eyed Peas, een nummer dat zich heeft ontpopt tot de intrede klassieker en menig trouwkoppel wil er het dansfeest in vuur en vlam mee zetten, terwijl het eigenlijk gewoon te snel is om de sfeer erin te krijgen. Edoch de hit van 2010 is uit 2009.

2010 was het jaar van de oldies remakes. Nummers uit de jaren 30-40-50 werden in een dance jasje gestoken, met Gramophonedzie, Sing with a swing en natuurlijk "we no speak americano" als bekendsten. Leuk, maar met een zeer beperkte houdbaarheid. En in dezelfde lijn, maar onder het motto "laten we eens een disco-plaat samplen" ging Koen Groeneveld zich te buiten aan funky town, vergaapte mason zich aan het 60s plaatje "runaway" en Duck Sauce ging een potje stoeien met Boney M.

2010 was het jaar waar de gehele Vlaamsche schlagerwereld droog in de kakker werd genomen door "dos cervezas", dat zelfs op notoire dance-festivals werd aangevoerd.

2010 was het jaar dat dance weer een beetje voet won in het "allround dj" gegeven. David Guetta die de ene na de andere top 10 hit uit zijn liedjesmachine laat rollen, maar met de "sexy bitch" legacy uit 2009 (weeral) met zich blijft meezeulen.

2010 was tevens het jaar dat dubstep voet kreeg aan het vasteland met de "For the kill" remix uit ... u raadt het al 2009.

2010 bracht vrees ik slechts ONE nieuw gegeven ... Swedish House Mafia.

Geen opmerkingen: