donderdag 22 april 2010

Het nieuwe seizoen ...

2010 is het jaar van verandering ...
Weg uit Antwerpen, terug naar de roots. Grootste impact dat dit heeft op het hele dj gebeuren is dat we nu niet elk weekend even naar de Saturn kunnen fietsen. Niet dat dat een onoverkomelijk probleem is natuurlijk, maar de toestroom aan CDs wordt wel aardig dicht geknepen.
Komt daarbij dat het aanbod hitparade CDs ronduit lamentabel is en dat zowat alle releases van de grote radio stations elkaar meer en meer beginnen overlappen. De drempel naar het digitaal draaien wordt dus steeds lager ... de SABAM dj-licentie is een feit, het rippen van de CD/LP collectie draait op volle toeren en het dj'en met de laptop en een CDJ-400 als controller werd onderworpen aan een eerste test.
De POC (Proof of Concept voor de noobs onder ons) was zeker succesvol te noemen, hier en daar moet nog wat getweaked worden aan het proces maar daar wordt ook aan gewerkt.

Kortom 2010 wordt een interessant jaar of dat muzikaal even goed zal zijn dat is een ander paar mouwen. De 90s-is-hot trent die inmiddels al meer dan een jaar in opmars is duidelijk nog niet ten einde en steeds meer hedendaagse artiesten halen classix vanonder het stof om ze in een nieuw kleedje te steken. Maar ook de artiesten van toen proberen een graantje mee te pikken van de hype en komen met nieuwe meestal weinig succesvolle releases (en dan kijk ik oa naar Ray en Anita).
Black Eyed Peas, David Guetta staan al meer dan een half jaar met een of meer hits in de Ultratop en er zit weinig nieuws in de tip-parades dat de volgende weken (of maanden, wie zal het zeggen) een bedreiging zal worden voor Lady Gaga en Beyonce.
Heads will roll blijkt voorlopig een haast waardige opvolger voor de mega-hit van vorig seizoen Bonkers ... maar ik hoop toch dat er nog een paar straffe releases de zomer van 2010 zullen opluisteren.

Geen opmerkingen: