vrijdag 7 december 2012

DJ, clogust of circusartiest ... een slappe koord

Ik voel me een buitenbeentje. Ik zit met mijn handen in mijn, pas afgeschoren, stoppels haar. Moet ik me niet omscholen naar "entertainer-LeBart" om me te handhaven in de trouwfeest jungle.

Geregeld hoor ik horrorverhalen van de dj tijdens het trouwfeest van vrienden van ons, en dan lees ik plots dit op een of ander niet nader gespecifieerd forum : “Hij brengt ook zijn eigen projector mee, bellenblazer, rookblazer, lichting show , hij filmt de dansvloer en je kan de beelden zien op groot scherm. Maar ook spelletjes bv karaok√© indien we dat wensen...” Een octopus achter de dj booth en op de dansvloer? Een paar knopjes om vastgelegde lichtshows te starten, een goed ingestelde hazer die geregeld een pufje rook uitproest of de dj die even manueel op de smoorknop drukt die naast de mixer ligt, terwijl hij de beste platen retestrak op de dansvloer af vuurt, tot daar ben ik volledig mee. Maar dan nog filmen, spannende beelden maken en die videomixgewijs projecteren, dat is een full-time job an sich maar dan nog spelletjes, met plopmuts en belletjes pantoffels de dansvloer afschuimen, met piratenhoed en ooglapje de noordzeekusten-boot mennen en tussendoor nog wat karoake ambiance faciliteren … ik ben misschien een beetje kritisch, maar ik heb er mijn twijfels bij. Naaaa na na nana na naaaaa ... I'm a dj baby, so why don't you play me, bracht Alex Gaudino ooit ten berde. Zou hij daarmee dit bedoelen?

“… in die prijs zit indien gewenst een rookmachine, bubbelmachine, lichtbrug, hoedjes en pruiken... “ Een lichteffect met stralen, een lounge of echte laser, een moving head … kortom elke vorm van feestverlichting heeft baat bij een streepje rook. Bubbelmachine, openspattendene zeepbellen op mama’s nieuwe suitekleed, een heerlijk glibberige dansvloer, ik heb een ander gedacht van een spetterend dansfeest, maar wie ben ik. En dan de hoedjes en de pruiken … een “studio 54” of aanverwant thema trouwfeest, in een fotobooth waar de fotograaf een paar grappige kiekjes wil nemen, maar de papa met een rode pruik en opgestroopte broek, Angus Young gewijs over de dansvloer zien hoppen, menig bruid zou zich mateloos beginnen ergeren/schamen.

Ik ben een blijkbaar buitenbeetje. Ik draai plaatjes, soms rijg ik de muziekjes aan een hoog tempo aan elkaar, in een zotte bui durf ik al eens driftig met het hoofd schudden, op mijn tippen staan wippen achter mijn discobar of zelfs eens een vuist of hand de hoogte in te gooien als het dak eraf gaat. Soms moet ik de booth verlaten, dan laveer ik me schichtig door de mensenzee want de bar en de sanitaire voorzieningen zijn meestal zo ver mogelijk verwijderd van waar ik mijn ding sta te doen … Ik voel me net Coldplay, die ooit een lied hadden over een “saaientist”, of zou ik het verschil kunnen maken als ik de goocheldoos van mijn neefje aanslaag.

2 opmerkingen:

Unknown zei

I know the feeling...
Maar die met zijn camera, zijn muziek, dat is een bandje, opgenomen bij jou, wist je dat nog niet ;-)

kurt zei

Mooi!