dinsdag 22 juni 2010

Het is weer eens wat anders ...

Bedrijfsfeesten zijn niet altijd een kado, niet elk bedrijf heeft vitale werknemers die eens een feestje willen bouwen. Bovendien is niet elke werknemer begenadigd met een superieure smaak als het aankomt op het kiezen van liedjes om dat feestje op te bouwen.
Indicator was een aangename verrassing. De ‘verzoeklijst’ (van eind 2008 weliswaar) telde 104 nummers, aan een hels tempo krijg ik die er met een beetje geluk op een dikke 3 uur doorgedraaid, maar belangrijker dan het aantal nummers was de content. Naast een aantal uber-klassiekers die op geen enkele party kunnen ontbreken werden toch x-aantal alternatievere dingen gesuggereerd welke met plezier gedraaid werden. Het werd een feestje. Een 3-4 liedjes opwarmen en van dan af full-speed ahead. Ik had tot 1u. Uiteindelijk bleek de overijverige buschauffeur om 12u15 een vroegtijdig halt te roepen aan het feestgedruis. Net geen 3u gedraaid, 75 nummers, van de Stones tot de Sisters, van Cirez D tot Southside Spinners en van Stromae tot Iron Maiden met slechts 1 vreemde eend in de bijt … met dank aan Tom (Waes nvdr). Volume, geluidsdruk, lawaai, noem het wat je wil … het was in alle geval geen probleem. “La ramee” heeft een geweldige accoustiek, maar je moet er genoeg power instoppen en om de een of andere reden was het nooit genoeg.
Zaterdag was de dag dat Oranje glorieloos de 2e groepswedstrijd won en reeds naar de volgende ronde zou doorstoten, maar het was tevens de dag van een Vlaams-Roemeens feestje. En Roemenen kunnen feesten. “you dj?” … eeuuhm “yes” … “we want dance, you play Music now” waarop een tafeltje voorzien van cd-doosjes en cd-spelers vakkundig en zonder veel poespas werd leeg gemaakt, alleen een bulldozer had minder subtiel tewerk gegaan tijdens deze interventie. Opwarmen was niet nodig, zelfs niet in een partytent met een buitentemperatuur van 13°C. Bij de eerste klanken sprongen de koukleumen en andere danslustigen recht. Complexloos, alles was goed, alleen de aanwezigheid van wat geestrijk vocht en wat lekkere muziek was meer dan voldoende.
Het leven van een dj kan soms makkelijk zijn …

Geen opmerkingen: