zondag 9 augustus 2009

Big ... Bigger ... Huge !!


Een van de meest bekende lichteffecten is de spiegelbal. Opzet is eenvoudig, men neme een bol en plakken deze vol met spiegeltjes. Zo oud als de straat maar nog steeds een ongelooflijk prachtig effect.
Aulnenhof - Walshoutem ... Hier hangt een spiegelbol(letje) maar er staan geen spots op gericht, waardoor het effect nihil wordt. De huis-installatie zag er afgeleefd uit, maar dat mocht de leute op 'de dag' van Jo en Tinne niet temperen. Afgezien van een spinal-tap moment waar ik de verkeerde naam gebruikte in mijn openingsdans-aankondigings-woordje was het een topfeest. Grote dansvloer, veel volk, overvolle dansvloer en het laatste uur mocht ik me volledig laten gaan, de nieuwste techno-minimal-club tunes dreunden doorheen het pittoreske dorpje.

Hof Van Putte - Zegelsgem ... De andere kant van vlaanderen, daar waar 'beldige' een voltooid deelwoord is (een taaltje dat met een dubbele tong en ondanks de jaren training van een collega uit oudenaarde, zelfs voor een Brabander moeilijk te verstaan is ). Een zaal die gebukt gaat onder Vlarem II. 92dB is echter ruimschoots voldoende en een installatie die we kunnen bestempelen als marktconform. Hier hangt ook een discobol en hier hebben ze er gelukkig wel 2 pinspots op gericht !! Frank en Annelicke hadden duidelijk de feestbeesten geselecteerd als gasten. Uitermate weinig 'trouwfeestklassiekers', gewoon lekker doorgaan. Met enkele synchro-dans momenten welke de 90s boysbands terug tot leven brengen. Met momenten pure Illusion-flashbacks of voor de 'hasten van hinter' ... ding'n van La Bush.

Eskimofabriek - Gent ... The bar has been raised. Een lichtbrug waar menig fuif naar zou snakken. Moving Heads, Speakers in de brug, dubbele 18" Subs, en een spiegelbol van een meter. Om de dj zijn tong helemaal tot op de grond te krijgen, werd een djm800 en 2 cdj1000s voorzien ( wtf zult u zeggen ... de festival-standaard, 10 days off, I love Techno, Pukkelpop, Werchter ... u ziet een dj, hij draait op die cd spelers, met die mixer ). En aangezien het toch niet op kan, worden we vergast op een Sinterklaas-bezoekje. Wacko Jacko, Marco Borsato en een stevige brok RNB lieten een bont gezelschap van IT'ers en Rijkswachters uit de bol gaan.
Tim, Stephanie ... Het was geweldig.

Geen opmerkingen: