donderdag 25 oktober 2012

one hit madness

One hit wonder day op Studio Brussel. Veel van die one hit wonders hebben echter meerdere hits, welke echter voor jan met de pet reeds lang uit het collectieve geheugen gewist zijn. Maar dat was het punt niet, er werden dus een dag lang vervlogen hitjes gespeeld waarbij ik bij de eerste tonen meestal titel en uitvoerder kon uitschreeuwen, beroepsmisvorming zal ik het noemen. Want dit zijn de nummers die ik nog van tijd tot tijd mag bovenhalen en er mensen mee blij maken, en dat maakt van dj'en misschien wel een van de leukste jobs. Leuke muziek, blije mensen, een drankje erbij en je wordt verdorie betaald om een feestje te bouwen.

Echter werden die onuitputtelijke stroom aan hitjes teveel onderbroken door het nodeloos herhalen dat het one hit wonders waren en het feit dat er een of andere autofabriek de deuren moest sluiten. En als we Limburgs finest en brightest, Ingrid Lieten, moeten geloven is het onze eigen domme schuld. De mens koopt te weinig en zeker auto's ... en daarom moet Ford Genk dicht.
Zowat elke allround dj die in de weekends het land afschuimt naar een trouwfeest of een of andere fuif heeft een wagen nodig. Om zichzelf en een halve garage te verhuizen. Een aantal jaren geleden was de monovolume wagen de oplossing. Pakweg de Ford Galaxy was door de week de ideale wagen om je koters naar de creche te brengen en je naar het werk te begeven zonder je pak overmatig te kreuken en zonder dat je moet rondrijden met de eerste de beste loodgieters of electriciens camionette.
Die dingen zijn echter zo hip als Claude Francois op I love Techno, dus kwam Ford met een top alternatief ... de S-max. Een beetje sportiever, maar even praktisch. Alleen kwam Elio met een nieuwe bedrijfswagenregeling die enerzijds monovolumes als stinkende vervuilers en ecologische rampen bestempelde en dus moeten de bestuurders zich blauw betalen voor dit model. De oh zo belangrijke Ford werd door de regering gebrandmerkt, op de zwarte lijst gezet. En nu ...
Wat Ford niet kon voorzien was de evolutie in de luidsprekermarkt. Actieve speakers, geen versterkerracks meer, compactere speakers, ledverlichting. De garage van de dj is maar half gevuld meer, de compacte gezinswagen van vrouwlief kan terug in de garage en de monovolume die Mr. dj nodig had wordt vervangen door een middenklasse stationwagen. Nee geen Ford Mondeo want die verbruikt te veel, maar een volvo (ook goed voor Belgiƫ) of een dikke BMW 5 want met die efficient dynamics is het verschil in prijs marginaal.

Dus mevrouw Lieten, vlaams minister van innovatie, we kunnen geen Ford kopen, omdat ze niet genoeg innoveren in functie van uw belastingsstrategie.
Dus mevrouw Lieten, vlaams minister van media, we kunnen geen Ford kopen, omdat de mens te weinig in zijn buidel heeft omdat u zo nodig een 3e openbare televisie net moest oprichten.
Dus mevrouw Lieten, vlaams minister van armoede bestrijding, we kunnen geen Ford kopen, omdat we geen boekingen krijgen omdat jan-met-de-pet minder verdient. Hij moet 1/2 van zijn loon afstaan voor uw beleid en hij kan dus minder kan uitgeven aan feesten.
Dus mevrouw Lieten, minister van overheidsinvesteringen, schaf u een rekenmachine aan, zodat u eens de vergelijking uitwerken tussen de belasting door arbeid op de werkende mens, de belasting op arbeid van de werkende mens en de belasting van niet-arbeid op diezelfde werkende mens.
Hoe leuk dj'en ook is en hoeveel voldoening je keer op keer krijgt, het blijft hard werken. Ik moet er gelukkig niet van leven maar had misschien wel kunnen opleggen voor een Ford.

Geen opmerkingen: