vrijdag 23 december 2011

Vorig jaar werd er gedarteld in een dik sneeuwtapijt, dit jaar moeten we het doen met ellendig herfstweer.
Muzikaal waren er gelukkig wel lichtpuntjes in deze duisternis. Naast de opeenstapeling van tussenin nummers welke thuis horen in de eerste de beste huiskamer, naast een knetterend haardvuur terwijl je onder een dekentje in de zetel ligt te soezen, denk maar aan het arsenaal Adele hits, onder andere gevolgd door Gotye, Lana Del Rey en Agnes Obel, was er hier en daar toch een hitje te bespeuren wat enerzijds de voetjes in beweging zette en welke misschien wel eens een blijver zou kunnen zijn.
In deze laatste categorie valt waarschijnlijk het enige vlaamstalige lied “waar is da feestje” … het heeft weinig om het lijf, is aanstekelijk en het gemiddelde bierdrinkende element kan dit ten allen tijden uit volle borst meezingen. Laten we hopen dat het Dos-Cervesagewijs niet zover zal komen en dat dit sloganesque gebeuren terug naar voetbalstadia keert.
Een stuk minder volks maar uit eenzelfde vaatje getapt was dan weer “Partyrock Anthem”, hucklebuck, macarena en aanverwante taferelen werden ons gespaard, maar de melbourne shuffle heeft zich wel naast het obligatoire jump of haknummertje geschaard in het heetst van de strijd. Of er echte blijvers tussen zaten dit jaar … in de categorie dance … misschien Lykke Li’s “I Follow Rivers”, Solveig’s “Hello” en de Calvin Harris/Rihanna tandem “We found Love”.
Wat onmiddellijk de vervlakking dance – RNB – pop weerspiegelt.
Alternatievere dingen uit mijn playlisten en die daarenboven ook in de hitparades terecht kwamen bleven vrij beperkt … Goose, The Subs, Beth Ditto en een sporadische Foo Fighters of Das Pop.

En er is de verdere opmars van alles wat dubstep en drum&bass is. Enerzijds de poppy dubstep van pakweg Katy B die tevens mag aantreden op evenementen als I Love Techno, terzijde kan editie 2011 bestempeld worden als absolute dieptepunt, en dan doel ik niet Katy B dan wel op de algehele programmatie en de invulling waarbij dj’s iconen als ILT omtoveren tot het eerste het beste trouwfeest door aan de Rock’n Roll te gaan … volgend jaar Radio Modern op ILT. En anderzijds de wat hardere dingen als dj fresh’s “Louder” en BelgiĆ«’s drum&bass troost in bange dagen … Netsky.

Een andere leuke evolutie voor 2011 was … het mag weer eens wat meer zijn. Extra’s aan licht … een spectaculaire lichtbrug … lasers … onderstreept met een pufje rook … het kan weer. Spijtig genoeg niet overal haalbaar, want er zijn nog steeds zalen waar een discobar wordt aanzien als noodzakelijk kwaad en je in een hoekje gepropt wordt.

Maar vooral een hoop leuke feestjes met geweldige feestvolk die de nachtelijke escapades onvergetelijk maken ...

Hoe dan ook was 2011 voor mezelf en voor het alter ego djlebart een geweldig jaar en laten we hetzelfde hopen voor jullie en voor 2012.

En om een extra sprankeltje feest door jullie boxen te sturen … een hoop dansbaar commercieel spul op een hoopje met een kerstknipoog op het einde.

Allround dance mix with a hint of christmas by djLeBart.be

Geen opmerkingen: